Avem plăcerea să anunțăm un nou transfer de marcă, prin care se încheie campania de achiziții pentru sezonul 2016-2017. Muntenegreanca Andrea Lakovic devine prima stranieră din istoria echipei noastre și vine să completeze grupul jucătoarelor cu experiență, care să ne propulseze spre Divizia A1.

Născută la 20 februarie 1989 în Bar (Muntenegru), Andrea Lakovic evoluează pe postul de centru, măsoară 1.85 m și cântărește 70 kg. Pe plan personal, să menționăm că noua noastră jucătoare e liciențiată în Psihologie Generală, la Florida International University (SUA).

A debutat la nivel de senioare în localitatea natală, la formația Luka Bar, alături de care a reușit eventul (Campionat – Cupă) în 2006 și 2007. Între 2008 și 2012 a evoluat în Statele Unite ale Americii, în Campionatul Universitar NCAA, pentru Florida International University, alături de care a încheiat pe primul loc în conferința estică în 2008 și 2009. După încheierea studiilor universitare, a evoluat vreme de trei ani (2012-2015) în Elveția, la TSV Powercats Dudingen, pentru care a bifat și două sezoane în Cupa CEV. Precedentul sezon a găsit-o în Germania, la USC Munster, alături de care a cucerit medalia de bronz în Bundesliga. Andrea Lakovic se află în circuitul naționalei de senioare a statului Muntenegru încă din anul 2007.

Eu consider că în viață întotdeauna mergi înainte. Văd transferul la Timișoara ca un pas înainte, nu contează faptul că în acest moment clubul e în a doua divizie, atâta vreme cât vom reuși promovarea sezonul viitor. Vom lucra cu un antrenor foarte experimentat, care și-a demonstrat valoarea prin rezultate la nivel înalt, iar aceasta cred că va fi o oportunitate bună pentru toate jucătoarele din lot, de a învăța lucruri noi și de a le aplica atât în teren, cât și în afara lui. E un pas foarte important să ieși din zona ta de confort și să fii provocat de lucruri cu care nu ești obișnuit, deoarece îți arată ceea ce ești capabil să faci.

În același timp, Andrea este nerăbdătoare să ajungă în orașul desemnat recent Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Când am căutat Timișoara pe Google, am găsit un oraș superb, desemnat recent Capitală Europeană a Culturii, astfel că sunt foarte nerăbdătoare să mă plimb pe străzile orașului, să le absorb, să descopăr fiecare colțișor. E ceva nou pentru mine. Nu am avut niciodată contact cu întrecerea internă din România, astfel că vin cu o stare de spirit pozitivă pentru a ataca noua provocare care mă așteaptă.

„O echipă, un obiectiv!”

Înainte să ajungă la Timișoara, Andrea le-a transmis un mesaj noilor colege.

Sunt foarte nerăbdătoare să mă alătur vouă și vă doresc tuturor un sezon plin de succese și lipsit de accidentări, multă distracție dar, în același timp, multă putere de muncă, atât în teren, cât și în afara lui. O echipă, un obiectiv!