Sezonul 2017-2018 va fi greu de uitat pentru patru dintre junioarele de la UVT Agroland Timișoara. Marisa Radu (16 ani), Karina Murariu (15 ani), Larisa Vasilică (18 ani) și Petruța Orlandea (18 ani) au primit din partea antrenorului Bogdan Paul șansa debutului în Divizia A1 de volei feminin. Cele patru jucătoare au fost angrenate pe trei fronturi în sezonul recent încheiat: Divizia A1, Cupa României și Divizia Junioare.

În sezonul 2017-2018, UVT Agroland a respectat proiectul asumat de a lansa în voleiul mare jucătoarele din propria pepinieră. Chiar dacă a luptat până spre final pentru unul din locurile 3-4, pentru formația noastră au apărut constant în teren junioarele din lotul cu care Bogdan Paul a abordat stagiunea recentă, în Divizia A1 și Cupa României.

MARISA RADU

Coordonatoarea venită la Timișoara în vara anului trecut a debutat în Divizia A1 în runda inaugurală, la meciul cedat, scor 1-3, pe terenul Științei Bacău. În total, coordonatoarea care împlinește în septembrie 17 ani, a evoluat în campionatul trecut în 13 meciuri (20 seturi), ținând cont că a fost mai bine de o lună de zile și la acțiunea echipei naționale U19 a României. Marisa Radu a reușit 6 puncte, dintre care 5 ași. În Cupa României, Marisa a debutat împotriva fostei sale echipe, Dinamo București, când Agro s-a impus cu 3-0.

KARINA MURARIU

Karina Murariu a fost cel de-al doilea libero al formației noastre de senioare în campionatul trecut. Ea a debutat pe prima scenă la doar 15 ani în runda a treia, la derbiul Banatului, când formația noastră a trecut cu 3-0 de CSM Lugoj. Karina a evoluat în trei meciuri (5 seturi), în contextul în care a participat și la acțiunile lotului României U17.

LARISA VASILICĂ

Larisa Vasilică a fost una dintre jucătoarele de bază în sezonul 2016-2017, în care formația noastră a promovat în Divizia A1. În stagiunea trecută, Larisa a debutat pe prima scenă la meciul din deplasare cu Știința Bacău (1-3). A evoluat în 20 de meciuri (34 seturi) și a fost junioara cu cele mai multe puncte în campionat – 18 (3 ași, 2 blocaje). Cel mai bun meci făcut de Larisa a fost în Cupa României, cu CSM București, în manșa a doua din turul secund. Larisa Vasilică a înlocuit-o pe Roxana Bacșiș (accidentată) și a fost cea mai bună realizatoare a echipei noastre cu 8 puncte.

PETRUȚA ORLANDEA

Jucătoarea cu cel mai bun blocaj la turneul final de junioare din acest an a impresionat și la senioare. A debutat și a reușit să puncteze chiar în runda inaugurală a campionatului, la Bacău. A evoluat în total în 20 de partide (30 de seturi) și a reușit 16 puncte (2 ași, 7 blocaje). A bifat toate seturile la meciul tur din play-0ff contra campioanei CSM București (2-3), când a fost una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren, cu 9 puncte (1 as, 5 blocaje). În Cupa României a debutat în primul tur, la succesul extern, scor 3-0, cu Dinamo București.

#ForzaAgro