UVT Agroland Timișoara a reușit să se califice într-o cupă europeană de la prima participare în Divizia A1 de volei feminin * 15 victorii în 28 de partide a înregistrat cea mai frumoasă echipă * Agroland a dat cea mai bună realizatoare a campionatului și jucătoarea cu cel mai bun serviciu


Formația noastră a înregistrat cel mai bun parcurs în Divizia A1 de volei feminin pentru o nou-promovată din (cel puțin) ultimul deceniu. Agroland s-a clasat pe poziția a cincea (45 puncte), dar s-a luptat cu șanse reale la locurile 3-4 până spre finalul play-off-ului.

Din cele 15 victorii, 8 au fost obținute pe teren propriu și 7 în deplasare. Formația noastră a înregistrat 12 succese în prima parte a campionatului și 3 în play-off. De asemenea, în a doua fază a sezonului, Agroland a mai obținut un punct, pe teren propriu, în fața campioanei CSM București.

Poziția a cincea la finalul sezonului 2017-2018 ne oferă dreptul de a evolua, în premieră pentru o echipă timișoreană, într-o competiție europeană intercluburi: CEV Challenge Cup. 

PETRA ȘI BACȘIȘ S-AU REMARCAT ÎN TOPURILE INDIVIDUALE

Chiar dacă am terminat în afara podiumului, jucătoarele formației noastre au fost printre remarcatele stagiunii noastre, în special Roxana Bacșiș și Andreea Petra.

Roxana Bacșiș a fost cea mai bună realizatoare a campionatul, cu 426 de puncte, în timp ce Andreea Petra a avut 50 de ași, clasându-se pe primul loc în această ierarhie. Evoluțiile din sezonul 2017-2018 le-au aduse celor două voleibaliste convocări la lotul național de senioare, pentru campania de calificare la Campionatul European din 2019. De asemenea, la lot a fost chemată și extrema Ariana Pîrv.

TOPUL REALIZATOARELOR PENTRU UVT AGROLAND TIMIȘOARA ÎN DIVIZIA A1

Nu mai puțin de șase jucătoare din echipa pregătită de Bogdan Paul au depășit borna de 100 puncte în Divizia A1 de volei feminin. Dintre cele șase, una a trecut și de pragul 400, în timp ce alte trei și-au trecut în cont peste 200 puncte.

1. Roxana Bacșiș – 426 puncte, 2. Andrea Lakovic – 290 puncte, 3. Andreea Petra – 237 puncte, 4. Ariana Pîrv – 205 puncte, 5. Daniela Lupescu – 177 puncte, 6. Diana Cărbuneanu – 146 puncte, 7. Diana Balintoni – 95 puncte, 8. Larisa Vasilică (*) – 18 puncte, 9. Petruța Orlandea (*) – 16 puncte, 10. Daria Popa-Calotă – 7 puncte, 11. Marisa Radu (*) – 6 puncte

Legendă (*) – junioare

#ForzaAgro