UVT Agroland Timișoara a pierdut duelul contra campioanei României, CSM București. Echipa din capitală s-a impus în trei seturi, la Timișoara, în etapa a 8-a a Diviziei A1 de volei feminin. La finalul jocului, antrenorul Bogdan Paul a opinat că era greu ca echipa pe care o pregătește să obțină un rezultat pozitiv în fața unei formații foarte puternice.

”Am întâlnit o echipă foarte solidă care a declarat răspicat, și se vede în jocul pe care îl prestează, că dorește să câștige un nou titlu. Este o echipă puternică, ce joacă în Champions League. În situația în care suntem noi, era greu să facem față jocului foarte bun pe care îl prestează CSM București”, a opinat Bogdan Paul.

În ciuda înfrângerii cu CSM București, formația noastră a trimis în teren în ultimele două seturi cinci jucătoare sub 20 de ani. Larisa Vasilică, Petruța Orlandea, Sorina Miclăuș, Marisa Radu și Cybill Catargiu (debut în Divizia A1) au evoluat în partida jucată contra campioanei României.

”Acesta este scopul oricărei grupări sănătoase în România. Să ajungă să joace în teren cu jucătoarele crescute în propria pepinieră. Eu mă bucur că avem în momentul de față un grup de sportive crescute aici care în câțiva ani pot fi nucleul de bază al echipei de senioare. Trebuie să mai treacă timp, pregătire și experiență. E îmbucurător că au curaj și că joacă dezinvolt”, a adăugat Paul.

Presiunea este un factor des întâlnit în viața sportivilor. Echipa are nevoie de a încheia anul cu o victorie de trei puncte, la Galați, pentru a-și recăpăta moralul.

”În momentul de față, cine nu rezistă presiunii nu trebuie să facă sport de performanță.  Sportul de performanță implică foarte multă presiune. Implică responsabilitate și răspundere. Avem responsabilitatea de a redresa situația în care ne regăsim, iar un prim pas ar fi o victorie de trei puncte la Galați, care ne va aduce parțial liniștea de care avem nevoie. O să vină pauza și o să reîncepem pregătirea în ritm normal. Sunt convins că fetele noastre și-au învățat lecția în aceste săptămâni și că vor aborda mult mai serios și agresiv reînceputul sezonului”, a concluzionat Bogdan Paul.

Pentru UVT Agroland Timișoara urmează ultimul meci din acest an, o deplasare lungă la CSU Belor Galați, la 15 decembrie.