Antrenorul Bogdan Paul a tras concluziile eșecului suferit de UVT Agroland Timișoara la debutul în Cupa Challenge. Începutul timid de meci și jocul ineficient din primele două seturi le-a permis jucătoarelor de la Vasas Budapesta să câștige manșa tur din “16”-imile de finală ale competiție.

Practic, Vasas a început cu un avantaj de 2-0 la seturi partida din “16”-imile Cupei Challenge. Formația noastră a cedat primele două seturi fără să pună probleme adversarului (14, 15), iar dezechilibrul creat a fost imposibil de gestionat.

“E greu de concluzionat după o asemenea partidă, este greu să poți să vorbești despre volei. Am avut două seturi în care nu am existat în acest meci, noi am început să jucăm ceva în setul al treilea. Este imposibil să recuperezi și să ții ritmul unui joc în aceste condiții. Diferențele mult prea mari din primele două seturi au creat un dezechilibru care a fost greu de remontat în următoarele două. Practic acolo a fost secretul jocului”, a explicat Bogdan Paul.

Foarte puține lucruri au mers bine în jocul echipei noastre aseară. Decisive s-au dovedit a fi capitolele serviciu și preluare din serviciu.

“Am servit prost, am preluat prost. Relația dintre serviciu și preluarea din serviciu este foarte importantă. Am lăsat adversarul să construiască, noi am avut o recepție slabă și nu am putut să construim. Extremele noastre nu au reușit cu două jucătoare la blocaj să pună mingea jos. A fost greu să penetrăm apărarea adversă”, a adăugat principalul formației noastre.

Liderul la zi al campionatului Ungariei, Vasas Budapesta, este o echipă care poate fi învinsă, cu un alt joc. În plus, Bogdan Paul consideră că absența Katarinei Jovanovic nu poate fi un motiv pentru forma arătată aseară de elevele sale.

“Vasas este o echipă de bătut, este o echipă de aproximativ același nivel la care ne aflăm noi. Însă trebuie să și jucăm pentru a demonstra că avem valoarea să învingem această formație. Sigur că ne-a lipsit Katarina Jovanovic, este evident acest lucru. Într-un final vorbim de jucătoare care, teoretic, se regăsesc la un anumit nivel. Indiferent dacă era sau nu Katarina Jovanovic pe teren, ele nu aveau voie să joace în acest fel”, a opinat Paul.

În următoarele șapte zile, UVT Agroland Timișoara are programate două meciuri dificile și extrem de importante. Bogdan Paul își dorește o victorie de trei puncte cu Dinamo București, în campionat, și să întoarcă rezultatul din Cupa Challenge, cu Vasas Budapesta.

“Obligatoriu trebuie să luptăm și să credem în aceste obiective”, a conchis Bogdan Paul.

Delegația formației noastre s-a întors la Timișoara după meciul de aseară și se pregătește deja de o nouă deplasare. Mâine dimineață, Daniela Lupescu & Co. pleacă spre București, pe calea aerului, pentru partida cu Dinamo, programată sâmbătă, la ora 12.30, în etapa a șaptea a Diviziei A1.

Joi, 6 decembrie, la ora 19.00, este programat returul duelului cu Vasas din Cupa Challenge, la sala Constantin Jude. Pentru calificare, Agroland are nevoie de un succes cu 3-0 sau 3-1 și apoi să se impună în setul de aur.