Delegația formației noastre a ajuns astăzi la prânz în Budapesta, pentru partida tur din “16”-imile de finală ale Cupei Challenge. Miercuri, 28 noiembrie, la ora 18.30 (ora României), UVT Agroland Timișoara se duelează cu echipa locală Vasas. Antrenorul formației noastre, Bogdan Paul, consideră că dubla cu Vasas va fi echilibrată și are cuvinte de laudă despre evoluția voleiului în țara vecină.

Pentru Timișoara voleibalistică, la fel și pentru clubul nostru, meciul de mâine reprezintă o premieră: debutul într-o competiție europeană.

“Este o premieră pentru club, este o premieră și pentru o parte din sportivele noastre. Sper să fie de bun augur și sper să fie începutul unei istorii internaționale frumoase”, a precizat Bogdan Paul.

După deziluzia din derbiul Banatului, principalul formației noastre le cere elevelor sale să fie concentrate la următoarele partide.

“Spuneam săptămână trecută că o victorie atrage după sine un moral bun în pregătire. Este clar că nu suntem în cel mai fericit moment, este greu să digeri o înfrângere pe teren propriu, cu un adversar important. Este greu de acceptat că după o revenire frumoasă, de la 0-2, poți să pierzi meciul. Pe de altă parte trebuie să înțelegem că nu avem de ales. Trebuie să ne regrupăm și să repornim în această călătorie care este activitatea competițională. Sper că fetele înțeleg că aceasta este meseria noastră, indiferent de stările emoționale prin care trecem, mai ales în situații de acest gen”, a explicat Paul

Vasas Budapesta este pe primul loc în campionatul Ungariei, iar tehnicianul formației noastre consideră că adverarul din Cupa Challenge este redutabil. În ciuda diferenței de valoare dintre ligile din România și Ungaria, voleiul maghiar a progresat mult în ultimii ani.

“Dacă facem o comparație între cele două campionate, este clar că diferența de valoare este în favoarea celui din România. Trebuie totuși să acceptăm că Ungaria a avut un salt valoric incredibil în ultimii ani de zile, din punct de vedere voleibalistic. Nu cred că a uitat cineva că a mers în detrimentul nostru la ultimul Campionat European. A avut și anul acesta o echipă în preliminariile Champions League și are jucătoare la echipe puternice din Europa. Unele dintre ele s-au întors acasă. În plus, campionatul Ungariei beneficiază și de multe jucătoare străine. Înseamnă că există o putere financiară, există interes pentru acest fenomen. Din câte știu eu, voleiul este unul dintre sporturile de interes național în acest moment. Trebuie să acceptăm aceste lucruri, chiar dacă vor exista persoane care vor spune mirate că am ajuns să ne comparăm cu Ungaria la volei”, a opinat Bogdan Paul

UVT Agroland Timișoara are șanse la calificare, iar avantajul poate fi meciul de pe teren propriu din manșa retur.

“Cred că avem o echipă suficient de puternică pentru a depăși pe Vasas. Avem avantajul că vom juca manșa a doua pe teren propriu. Este foarte important să câștigăm seturi în deplasare, pentru a porni cu șanse mai mari de calificare la meciul de acasă. Nu cred că există o favorită. Dacă ne luăm după indicii de valoare pentru campionate, noi pornim cu prima șansă. Dar trebuie să ținem cont că prima ligă din Ungaria a devenit foarte concentrată valoric. Eu cred că se anunță o dublă mult mai dificilă decât am fi preconizat acum câteva luni”, a conchis Paul.

Din delegația formației noastre lipsește extrema Katarina Jovanovic, din cauza unei probleme legată de viză. Partida Vasas Budapesta – UVT Agroland Timișoara va fi condusă de Endri Zguri (A1, Albania) și Milan Todorov (A2, Bulgaria).