Sâmbătă, UVT Agroland Timișoara începe cel mai interesant sezon din istoria voleiului timișorean. Echipa noastră debutează pe teren propriu în Divizia A1, în compania formației “U” NTT Data Cluj. Înaintea partidei din 27 octombrie, de la sala “Constantin Jude”, antrenorul Bogdan Paul a prefațat lupta din acest sezon al Diviziei A1 și a vorbit despre sudarea echipei pe care o conduce. 

Chiar dacă Penicilina Iași a fost exclusă din campionat, iar la startul stagiunii 2018-2019 rămân doar nouă echipe, lupta din Divizia A1 va fi mult mai echilibrată decât în sezoanele precedente.

Se anunță un sezon, așa cum îl evaluez în momentul de față, mult mai echilibrat. Cred că va fi cel mai echilibrat sezon din ultimii cinci-șase ani. Chiar dacă vor fi doar nouă echipe, după excluderea Penicilinei Iași, valoric vorbind, meciurile vor fi la un nivel ridicat, mult mai ridicat decât în anii trecuți. Este o infuzie de jucătoare străine de valoare în acest campionat. Este o echilibrare a distribuției jucătoarelor românce de valoare către aproape toate echipele din campionat. Astfel, lupta pentru accederea în play-off va fi dură. Acesta este și considerentul pentru care spun că vom avea un campionat puternic. – B. Paul

Paul a vorbit și despre omogenizarea lotului – proces îngreunat de accidentarea centrului Andreea Petra, precum și de prezența la Campionatul Mondial a liberoului Teodora Pusic.

Din păcate, avem și o jucătoare accidentată. Sudarea echipei are legătură cu toate componentele echipei. Noi am început pregătirea fără Andreea Petra, care a suferit o accidentare despre care credeam că este ușoară, la lotul național. S-a dovedit că accidentarea a fost mult mai serioasă decât am anticipat, astfel încât în acest moment Andreea Petra este în continuare indisponibilă. O banală entorsă s-a transformat într-o accidentare foarte serioasă. Legat de Teodora Pusic, ea va efectua primul antrenament vineri dimineață, cu o zi înainte de meci. Este un risc pe care ni l-am asumat. Știam că va face parte din lotul de 14 jucătoare al Serbiei pentru Campionatul Mondial și știam că Serbia are premisele necesare să ajungă măcar în Final 6, uite că a și câștigat Campionatul Mondial. În momentul în care lucrezi cu jucătoare de lot național, există riscuri. – B. Paul

TEODORA PUSIC AJUNGE ASTĂZI LA TIMIȘOARA

Proaspăt campioană mondială cu naționala Serbiei, Teodora Pusic va ajunge în orașul de pe Bega în această seară. Chiar dacă va efectua doar trei antrenamente cu echipa înainte de primul meci oficial, Teodora Pusic va avea un rol important.

Sunt absolut convins că le va da foarte mare încredere noilor colege. Chiar dacă nu a jucat foarte mult la Campionatul Mondial, este o jucătoare care anul trecut a activat în campionatul Germaniei, un campionat puternic. Sunt absolut convins, în ceea ce privește aspectele defensive si de primire a serviciului, că va aduce un echilibru pentru gruparea noastră. – B. Paul

TOATE ECHIPELE AU CRESCUT DIN PUNCT DE VEDERE VALORIC

Provocat de reprezentanții presei să facă o comparație cu sezonul trecut, Paul a subliniat încă o dată că toate adversarele au crescut din punct de vedere valoric.

E greu de evaluat unde ne situăm față de sezonul trecut. Pot să vă spun este că echipa din Lugoj are un lot mai bun decât anul trecut. Pot să vă spun cu siguranță că Dinamo București are o echipă mai bună decât anul trecut. A apărut și CSU Galați, o formație care are în componență trei sau patru jucătoare străine, pe lângă două-trei jucătoare cu experiență care au mai activat în Divizia A1. Universitatea Cluj este unul club mult mai bine structurat decât anul trecut. Din câte știu, au legitimat-o și pe fosta noastră componentă, Adriana Pîrv. Cum v-am spus, din punct de vedere valoric, multe echipe au crescut față de anul trecut. – B. Paul

Partida UVT Agroland Timișoara – “U” NTT Data Cluj este programată sâmbătă, 27 octombrie, la ora 19.00, la sala Constantin Jude. Accesul spectatorilor este gratuit.