UVT Agroland Timișoara anunță primul transfer din această vară. Clubul nostru a ajuns la un acord cu internaționala Roxana Iancu pentru sezonul 2018-2019. Iancu evoluează pe postul de centru și vine de la Medicina Târgu Mureș, formație pentru care a fost cea mai bună realizatoare în stagiunea precedentă cu 137 puncte.

Formația noastră a ajuns la un acord cu fostul căpitan al echipei CSU Medicina Târgu Mureș. Roxana Iancu este născută la 14 august 1993, măsoară 1,86 metri și a evoluat în carieră doar pentru echipa ardeleană, alături de care s-a clasat pe poziția a patra în Divizia A1 (2014) și a ajuns la turneul final al Cupei României în 2016.

În sezonul trecut, Roxana Iancu a fost cea mai bună realizatoare pentru Medicina cu 137 de puncte, dintre care 25 ași și 33 blocaje. În Cupa României, Iancu a totalizat 13 puncte (2 ași, 1 blocaj), în dubla contra vicecampioanei Europei, Volei Alba Blaj. Tot alături de Medicina, a evoluat în Cupa Balcanică și Cupa Challenge.

Roxana Iancu
Roxana Iancu la echipa națională de volei a României / Foto: cev.lu

A mai lucrat cu antrenorul Bogdan Paul la Târgu Mureș în sezonul 2014-2015, în care Medicina s-a clasat pe poziția a șasea. De asemenea, la trupa ardeleană a fost colegă cu alte trei componente ale formației noastre, Mihaela Ozun, Andreea Petra și Daniela Lupescu.

Face parte din circuitul naționalei de senioare a României, fiind convocată la stagiul de pregătire, care începe la 1 iulie, pentru primele meciuri din preliminariile Campionatului European din 2019.

Nu a fost o decizie tocmai ușoară, având în vedere că până acum am activat doar pentru Medicina Târgu Mureș. A fost destul de greu, dar am mari speranțe în ceea ce privește viitorul meu la Agroland. Contează foarte mult că am mai lucrat cu antrenorul Bogdan Paul, mă pot adapta foarte ușor, știu cerințele antrenorului, și el mă cunoaște pe mine. – R. Iancu

Iancu are o relație bună cu noile sale colege, a rămas impresionată de oraș chiar de la prima vizită și speră la un parcurs cât mai bun în stagiunea 2017-2018.

Știu destul de multe lucruri despre club, am discutat și cu fetele de aici. Este un proiect interesant, o echipă frumoasă. Le cunosc pe fete și cred că vom avea o colaborare foarte frumoasă. Sincer, sper să ajungem cât mai sus, atât în Cupa Challenge, cât și în campionat. Îmi place foarte mult Timișoara, consider că este un oraș care îți oferă foarte multe oportunități și sper să mă adaptez cât mai repede aici. Sunt foarte optimistă în ceea ce privește venirea mea în acest oraș. – R. Iancu

#ForzaAgro