UVT Agroland Timișoara încearcă astăzi să obțină calificarea în optimile Cupei Challenge la volei feminin. La Sala Constantin Jude, Agroland se duelează cu liderul campionatului Ungariei, Vasas Budapesta, la ora 19.00. În meciul tur, Vasas s-a impus cu 3-1, astfel că formația noastră poate merge în turul următor doar după setul de aur, în cazul unui succes cu 3-0 sau 3-1. În aceste condiții, antrenorul Bogdan Paul se așteaptă la un meci dificil.

De Moș Nicolae, calificarea în optimile Cupei Challenge ar fi cel mai frumos cadou pentru iubitorii voleiului din Timișoara.

“Având în vedere rezultatul din Ungaria, partida va fi foarte dificilă. Trebuie să remontăm handicapul și ulterior să câștigăm setul de aur pentru calificare. Pe de altă parte, consider că echipa are suficientă putere să întoarcă rezultatul și să se sacrifice. Să nu uităm însă că setul de aur este un set scurt, până la 15, care poate fi la îndemâna oricărei echipe, în condițiile în care vom reuși inițial un succes cu 3-0 sau 3-1”, a opinat Bogdan Paul.

Vasas nu se poate baza pe două jucătoare de bază: extrema Dioti Panagiota și centrul Nuria Lopes da Silva. În schimb, formația maghiară a legitimat-o la finalul săptămânii trecută pe slovena Darja Erzen – un universal în vârstă de 21 de ani. Pentru Agroland, față meciul din tur, revine Katarina Jovanovic.

“Fiecare se organizează cum poate. Din păcate, nu noi în tur nu am avut-o pe Katarina Jovanovic. S-a simțit lipsa ei, sperăm că acum va reuși să se integreze mult mai bine în angrenajul echipei pentru acest meci. Vasas a venit la Timișoara fără două jucătoare titulare, una dintre ele a lipsit și la meciul tur. Va fi complicat și eu sunt convins că ambele echipe vor da tot ce au mai bun pentru calificare”, a spus Paul.

Principalul formației noastre crede că spectatorii vare vin în această seară la Sala Olimpia vor vedea un spectacol sportiv de calitate.

“Eu cred că lumea care vine la sală trebuie să se aștepte la un meci de volei frumos. Să sperăm că și rezultatul va fi în favoarea noastră. Sunt convins că jocul în sine și spectacolul sportiv vor fi de calitate”, a conchis Paul.

Meciul UVT Agroland Timișoara – Vasas Budapesta are și o latură caritabilă. Spectatorii timișoreni sunt rugați să aducă la sală cărți, care ulterior vor fi donate copiilor din spitale, în cadrul proiectului Citești, crește și te însănătoșești.