UVT Agroland a arătat în această seară că își dorește locul al patrulea și a obținut un succes extrem de important împotriva echipei de pe locul al treilea. Agro a trecut cu 3-1 de Știința Bacău, la capătul unui meci cu reveniri spetaculoase. Cea mai bună realizatoare a trupei timișorene a fost Ariana Pîrv – 19 puncte. 

UVT AGROLAND – ȘTIINȚA BACĂU 3-1 (25-22, 26-24, 22-25, 25-20)

Partida a început sub o ușoară notă de dominare a trupei din Bacău. Știința a condus la ambele time-out-uri tehnice (8-5 și 16-14), dar nu a reușit să își mărească ecartul. Agroland a egalat la 18 și a reușit să gestioneze avantajul creat ulterior până la finalului primului set.

Al doilea act a fost cel mai spectaculos al partidei. Știința Bacău s-a aflat la conducere până spre final și mai avea nevoie de două puncte pentru a egala la seturi (23-18). A urmat însă o revenire splendidă a echipei de pe Bega. Diana Balintoni & Co. s-au apropiat la două lungimi, 21-23. Georgiana Faleș a făcut 24-21 pentru Știința Bacău, moment în care a început să se evidențieze extrema Ariana Pîrv, care a servit până la finalul setului, a reușit doi ași, ultimul chiar pentru 26-24.

A fost rândul echipei din orașul lui Bacovia să aibă o revenire spectaculoasă. În setul al treilea, Agroland nu a reușit să gestioneze un avans de patru puncte (12-8). Știința a egalat și a reușit apoi să se desprindă și să prelungească meciul cu încă un set.

Ultimult act, cel cu numărul patru, părea că este la discreția gazdelor. Agroland avea 17-10, dar Știința s-a apropiat incredibil la 16-17.  Avantajul fragil avea să fie suficient pentru Agro, care a ajuns la minge de meci după un punct la care a contribuit decisiv Mihaela Ozun.

Agroland - Știința Bacău 3-1

Formula de start utilizată de Bogdan Paul: Roxana Bacșiș – 15 puncte (3 blocaje), Diana Balintoni – 4 puncte (1 as, 2 blocaje), Andrea Lakovic – 14 puncte (2 blocaje), Andreea Petra – 9 puncte, Daniela Lupescu – 11 puncte (2 ași, 1 blocaj), Ariana Pîrv – 17 puncte (3 ași, 2 blocaje) și Mihaela Ozun – libero. Au mai intrat Diana Cărbuneanu – 3 puncte (1 blocaj) și Larisa Vasilică.

Acesta a fost al 13-lea succes pentru Agroland în acest sezon al Diviziei A1 de volei feminin.

#ForzaAgro