UVT Agroland Timișoara a ajuns astăzi la Târgoviște pentru partida din etapa a 16-a din Divizia A1 de volei feminin. Formația de lângă Turneul Chindiei și trupa din capitala Banatului sunt în acest moment despărțite de două puncte și un loc în clasament: CSM Târgoviște este pe poziția a patra – 31 puncte, în timp ce Agroland Timișoara ocupă locul al cincilea – 29 de puncte. Partida este programată miercuri, 14 februarie, la ora 18.00. 

Meciul din runda a 16-a este ultimul în deplasare pentru Agroland Timișoara în sezonul regular. “Agro” are procentaj maxim la partidele disputare afară în campionat, în acest an: 3-0 cu CSM Lugoj și 3-1 cu Penicilina Iași. De partea cealaltă, CSM Târgoviște a înregistrat două eșecuri acasă în acest an, cu echipe mult mai puternice însă: 1-3 cu CSM București și 1-3 cu Volei Alba Blaj.

UVT Agroland - CSM Târgoviște

POST PE POST

Meciul de la Târgoviște se anunță foarte interesant și prin realizările individuale ale jucătoarelor celor două echipe. În clasamentul celor mai bune realizatoare din campionat, Roxana Bacșiș este pe poziția a doua cu 213 puncte. La acest capitol, de la CSM Târgoviște, Milagros Collar este pe poziția a patra cu 198 puncte.

În topul jucătoarelor cu cei mai mulți ași, pe primele două poziții se regăsesc câte o jucătoare de la fiecare echipă. Andreea Petra este prima, cu 35 de ași, în timp ce Erin Fairs este a doua, cu 30 de ași.

Interesantă este și statistica numărului de blocaje reușite în Divizia A1, la acest capitol avantajul fiind de partea unei voleibaliste de la CSM Târgoviște. Veronika Hroncekova este pe poziția a doua – 35 blocaje, în timp ce Roxana Bacșiș este a cincea, cu 30 blocaje.

PARTIDĂ ECHILIBRATĂ ÎN TUR

CSM Târgoviște a câștigat primul duel direct dintre cele două formații. În etapa a șaptea, în turul sezonului regular, Agroland ceda pe teren propriu în patru seturi, scor 1-3 (24-26, 21-25, 25-19, 16-25). În partida amintită, Diana Balintoni & Co. au comis însă nu mai puțin de 34 de erori: 13 servicii greșite, 7 erori la preluare și 14 erori la atac.

Meciul din runda a 16-a dintre CSMT și Agroland va fi condus de Alin Mateizer (A1, Ploiești) și Marius Ștefurac (A2, Ploiești).

#ForzaAgro