UVT Agroland Timișoara a pierdut prima manșă din ”16”-imile de finală ale Cupei Challenge. Vasas Budapesta s-a impus cu 3-1, după un meci în care formația noastră s-a ridicat la înălțime doar în setul al treilea. Vasas a beneficiat de 25 de puncte din greșelile adversarului și de un blocaj mai eficient (18-7).

VASAS BUDAPESTA v. UVT AGROLAND TIMIȘOARA (25-14, 25-15, 22-25, 25-18)

Debutul într-o competiție europeană a fost ca un duș rece pentru cea mai frumoasă echipă. UVT Agroland Timișoara nu s-a regăsit în primele două acte, în care nu a reușit să ofere o replică pe măsură gazdelor. Spre sfârșitul celui de-al doilea act, pentru formația noastră au evoluat patru jucătoare sub 20 de ani: Sorina Miclăuș, Larisa Vasilică, Petruța Orlandea, și Marisa Radu.

Setul al treilea a fost gestionat mult mai bine de către Daniela Lupescu & Co, care s-au distanțat încă din start. Gazdele au egalat la 14 și chiar au condus cu 16-15. Elevele lui Bogdan Paul au știut însă cum să gestioneze momentul și au reușit să reducă din diferență la general.

Setul patru a început cu Agro la serviciu. Echipa noastră a condus doar în prima parte, iar apoi a cedat inexplicabil inițiativa. Agroland s-a apropiat la 13-16, de la 6-12, însă gazdele aveau să se desprindă decisiv.

Echipa de start: Maeva Orle – 17 puncte (3 ași)Roxana Iancu – 8 puncte (1 as, 2 blocaje), Daniela Lupescu – 7 puncte (2 ași), Diana Cărbuneanu – 5 puncte (3 blocaje), Andreea Petra – 3 puncte (2 ași), Barbora Kosekova – 1 blocaj și Teodora Pusic – libero. Au mai intrat Sorina Micluș – 6 puncte, Petruța Orlandea – 3 puncte, Larisa Vasilică – 3 puncte și Marisa Radu.

Returul este programat joi, 6 decembrie, la ora 19.00, la sala Constantin Jude. Pentru calificare, Daniela Lupescu & Co. au nevoie de victorie cu 3-0 sau 3-1 și apoi să câștige setul de aur.