Veste excelentă pentru UVT Agroland și pentru voleiul timișorean. Prezența în grupa de elită din Divizia A1 îi asigură trupei de pe Bega participarea într-o competiție europeană în sezonul 2018-2019. Confederația Europeană de Volei (CEV) a anunțat recent numărul de locuri în cupele europene atribuit federațiilor de pe continent. România va beneficia de cinci locuri în competițiile care se desfășoară sub egida CEV. În plus, echipa de pe locul al șaselea va participa în Cupa Balcanică. Astfel, în toamna acestui an, Timișoara va fi reprezentată în premieră într-o competiție europeană de volei.

CEV a stabilit noile clasamente ale țărilor pentru competițiile europene, ținând cont de rezultatele obținute în perioada 2015-2017. La feminin, România este pe poziția a opta, cu 222,33 puncte și a primit două locuri în Liga Campionilor (un loc în turul 4, un loc în faza grupelor), două locuri în Cupa CEV și un loc în Cupa Challenge. Astfel, formația de pe poziția a șasea va reprezenta România în Cupa Balcanică, unde este pus în joc încă un bilet pentru Cupa Challenge.

bucurieagrolandcubacau

Aflată la primul sezon în elită, Agroland va debuta în toamnă și într-o competiție europeană. În momentul de față, “Agro” este pe poziția a cincea, dar își dorește să urce un loc în clasament până la finalul campionatului. Diferența față de următoarele două echipe, CSM Târgoviște și Știința Bacău, este în acest moment de doar trei lungimi.

CLASAMENT DIVIZIA A1 | FAZA A DOUA

1. CSM București 58 puncte (1 joc în plus), 2. Volei Alba Blaj 50 puncte, 3. Știința Bacău 41 puncte, 4. CSM Târgoviște 41 puncte, 5. UVT Agroland 38 puncte, 6. CSM Lugoj 20 puncte (1 joc în plus)

În etapa a treia din play-off, UVT Agroland Timișoara se deplasează în județul Dâmbovița, pentru partida cu CSM Târgoviște, programată miercuri, la ora 16.30. Meciul va fi televizat de Digi Sport.

#ForzaAgro