Federația Română de Volei face tot ce este posibil pentru a pune piedici clubului nostru și recurge la tertipuri care nu îi fac cinste. Antrenorul Bogdan Paul este obligat să aștepte încă două săptămâni decizia instanței în dosarul în care solicită suspendarea hotărârii Comisiei de Apel din 21 august 2018.

Am așteptat cu optimism ziua de vineri, 2 noiembrie, în speranța că Bogdan Paul va obține, prin ordonanță președințială, ridicarea suspendării abuzive de 8 luni. Din păcate, a fost fixat un nou termen la data de 16 noiembrie.

Federația Română de Volei a considerat că este potrivit să pună la îndoială competența generală a Judecătoriei Sectorului 2 București în această speță. Excepția formulată de apărarea Federației Română de Volei, partea pârâtă, a fost respinsă ca neîntemeiată, iar teoretic acest lucru ne este favorabil.

Practic, antrenorul nostru nu va conduce echipa nici la următoarele două meciuri, după ce a fost privat de acest drept deja la trei jocuri. Coincidență sau nu, urmează două dueluri extrem de importante pentru formația noastră, la Târgoviște și la Bacău. Măcar parțial, FRV a obținut ce a urmărit.

Șicanele au început încă de miercuri, 31 octombrie, la meciul de Cupa României, cu Dinamo, când domnul Angeluș Cotoanță și-a depășit atribuțiile de observator. Oficialul care trebuie să aibă o conduită demnă și responsabilă a făcut circ și i-a cerut antrenorului Bogdan Paul să se îndepărteze cât mai mult posibil de zona de control. Acest gest de joasă speță și, repet, în afara regulamentului, a avut loc chiar înainte de startul meciului, când jucătoarele celor două echipe erau deja pe teren. Nu înțeleg de ce antrenorului nostru nu i-a fost solicitat lucru în momentul în care a început încălzirea oficială.

Le transmit celor din acest fenomen că ne vom căuta dreptatea oricât de mult va dura, indiferent de câte piedici ne vor fi puse. Și dacă mai este cineva într-o situație similară, îi transmit că are sprijinul celor care doresc cu adevărat un volei curat în România.

Horia Cardoș
Președinte al UVT Agroland Timișoara și (încă) Membru în Consiliul Director al FR Volei