Andreea Petra și Roxana Iancu sunt primele jucătoare de la UVT Agroland Timișoara care au început antrenamentele în vara acestui an. Voleibalistele formației noastre sunt de luni în cantonament cu naționala de senioare a României, pentru a pregăti jocurile din preliminariile Campionatului European din 2019. Lotul de senioare al României este cantonat la Craiova până la 13 august, în acest oraș fiind programate și partidele de pe teren propriu ale “tricolorelor”. Primul meci din preliminarii este programat la 15 august. 

Vacanța s-a încheiat pentru două dintre componentele formației noastre. Andreea Petra și Roxana Iancu s-au prezentat luni la reunirea lotului național de senioare a României.”Tricolorele” pregătesc campania de calificare la Campionatul European de volei feminin din 2019.

Andreea Petra și Roxania Iancu au făcut parte din lotul României și la precedenta acțiune, anul trecut, în preliminariile Campionatului Mondial.

România a fost repartizată în grupa F, alături de Bosnia & Herzegovina, Spania și Letonia. Patru partide din preliminarii vor avea loc în luna august, celelalte două fiind programate la începutul anului viitor, în luna ianuarie. Primele două clasate se califică la turneul final, care va fi găzduit de Turcia, Polonia, Ungaria și Slovacia.

Dintrele echipele repartizate în grupa F de calificare, România stă cel mai bine în clasamentul CEV. Reprezentativa țării noastre este pe locul 18, Spania este pe 19, Letonia pe 30, iar Bosnia pe 31.

 PROGRAMUL ROMÂNIEI ÎN PRELIMINARIILE #EUROVOLLEYW

Etapa 1: România – Bosnia, 15 august, Craiova

Etapa 2: Spania – România, 19 august

Etapa 3: România – Letonia, 22 august, Craiova

Etapa 4: Letonia – România, 26 august

Etapa 5: România – Spania, ianuarie 2019

Etapa 6: Bosnia – România, ianuarie 2019

Roxana Iancu și Andreea Petra se vor prezenta mai târziu la reunirea lotului nostru, care va avea loc la jumătatea lunii august.

#ForzaAgro #HaiRomania