Runda de la finalul săptămânii trecute a consemnat finalul turului în sezonul regular al Diviziei A1 de volei feminin. UVT Agroland Timișoara este pe poziția a cincea după opt etape, cu 10 puncte, la o lungime în fața echipei U NTT Data Cluj și la cinci puncte de următoarele două clasate, CSM Târgoviște și Știința Bacău. 

Succesul cu CSU Belor Galați, scor 3-0, i-a permis formației noastre să urce două poziții în clasament, la finalul turului sezonului regular. În clasamentul Diviziei A1 de volei feminin, UVT Agroland Timișoara a acumulat 10 puncte și se află pe poziția a cincea.

Daniela Lupescu & Co. au înregistrat trei victorii și cinci înfrângeri până acum. La fel ca în sezonul trecut, Agroland a înregistrat și un succes împotriva unei formații din “careul de ași”, scor 3-1 cu Știința Bacău, chiar pe terenul medaliatei cu bronz din sezonul trecut.

CLASAMENT DIVIZIA A1 LA FINALUL TURULUI

1. Volei Alba Blaj – 24 puncte

2. CSM București – 20 puncte

3. Știința Bacău – 15 puncte

4. CSM Târgoviște – 15 puncte

5. UVT Agroland – 10 puncte

6. U NTT Data Cluj – 9 puncte

7. CSM Lugoj – 8 puncte

8. Dinamo București – 7 puncte

9. CSU Belor Galați – 0 puncte

PUSIC, KOSEKOVA ȘI ORLE, PRINTRE REMARCATE

Trei dintre jucătoarele formației noastre apar în topurile individuale din Divizia A1 de volei feminin. Franțuzioască Maeva Orle este a doua realizatoare a campionatului, cu 123 de puncte. La capitolul serviciu, avem două jucătoare în top 5: Barbora Kosekova (poziția a doua, 15 ași) și Maeva Orle (poziția a cincea, 14 ași). Campioană mondială alături de națioanala Serbiei, Teodora Pusic este, la finalul turului, jucătoarea cu cea mai bună recepție din Divizia A1 de volei feminin.

EVOLUȚII CURAJOASE ALE JUCĂTOARELOR TINERE

Toate cele cinci jucătoare sub 20 de ani din lot au avut șansa de a evolua în turul campionatului. Pentru două dintre ele, extrema Sorina Miclăuș și liberoul Cybill Catargiu, sezonul de toamnă a însemnat și debutul în Divizia A1.

Cea mai utilizată tânără jucătoare până acum a fost universalul Larisa Vasilică. În 19 seturi, Larisa a reușit 39 de puncte, dintre care 4 ași și 4 blocaje. Centrul Petruța Orlandea și-a trecut în cont 19 puncte (5 ași, 9 blocaje) în cele 18 seturi în care a evoluat. Coordonatoarea Marisa Radu a bifat 5 seturi, în care a reușit 1 blocaj. Revenind la Sorina Miclăuș, extrema care a făcut pasul de la echipa de junioare la cea de senioare în vară, a evoluat în 15 seturi până acum, reușind 16 puncte, dintre care 4 blocaje.

Campionatul se reia la 19 ianuarie, dată la care este programată prima rundă a returului. Anul 2019 începe cu o deplasare la Cluj pentru formația noastre, pe terenul celor de la U NTT Data, într-un duel al vecinelor de clasament.