Veste excelentă pentru două jucătoare de la UVT Agroland Timișoara care au încheiat junioratul la finalul sezonului 2017-2018. Centrul Petruța Orlandea și extrema Sorina Miclăuș au fost convocate în premieră la naționala de senioare a României, care se pregătește de la începutul lunii, la Craiova, pentru preliminariile Campionatului European din 2019. Miclăuș și Orlandea au fost în trecut colege și la reprezentativele juvenile ale României. 

Staff-ul tehnic al naționalei feminine de senioare, condus de Mădălina Angelescu, a decis să le urmărească în cantonament pe jucătoarele care fac în acest moment tranziția spre voleiul mare. Astfel, două dintre voleibalistele clubului nostru care s-au remarcat la ultimele ediții ale campionatului național de junioare se vor prezenta la stagiul de pregătire al naționalei de la Craiova, joi, 12 iulie.

Sorina Miclăuș a cucerit alături de formația noastră medalia de aur (2017) și medalia de argint (2018) în Divizia Junioare. Mai are în palmares o medalie de bronz în Divizia Cadete (2015).

Convocarea a fost o surpriză extrem de plăcută, mai ales pentru că este vorba despre lotul de senioare. În primă fază am crezut că nu am înțeles eu bine despre ce lot e vorba și la fel de uimiți (și fericiți) au fost și părinții mei. Nu ne așteptam să fiu convocată atât de repede după terminarea junioratului. Mai degrabă ne-am fi așteptat la asta poate în doi-trei ani de acum și cred că ar trebui să fim mândre că există încredere în noi. Cred că pentru noi, “cele mici”, este o oportunitate de a intra în contact cu lumea “mare” a voleiului și de a vedea ce înseamnă un lot de senioare, mai ales pentru mine fiind singura care nu a avut ocazia să joace în Divizia A1 până acum. Chiar dacă acomodarea s-ar putea să fie puțin mai dificilă, având în vedere faptul că vestea a venit din scurt și nu am avut prea mult timp de pregătire, cred că ne vom descurca și că experiența aceasta ne va aduce multe plusuri în viitor. – S. Miclăuș

Petruța Orlandea a fost desemnată în luna mai jucătoarea cu cel mai bun blocaj din țară, la turneul final din Divizia Junioare. Are în palmares trei medalii alături de Agroland în Divizia Junioare: aur (2017) și argint (2016, 2018). În sezonul 2017-2018 a debutat și în Divizia A1 de volei feminin, evoluând în 20 de partide pentru formația noastră.

Nu m-am gândit nicio secundă că aș putea fi convocată la lotul național de senioare anul acesta, când abia am terminat junioratul. Am primit vestea de la domnul antrenor, care m-a sunat sa îmi spună că trebuie să mă prezint în cantonamentul lotului naționa. Mă bucur mult, îmi doream ca pe viitor sa fac parte din prima reprezentativă, însă nu mă așteptam să se întâmple atât de repede. Sunt fericită că voi avea ocazia să mă antrenez cu cele mai bune jucătoare din țară, printre care se află și colegele mele de echipă (n.r. Andreea Petra și Roxana Iancu). – P. Orlandea

Sorina Miclăuș și Petruța Orlandea se vor prezenta în premieră la o acțiune a lotului de senioare al României. Cele două jucătoare vor începe antrenamentele alături de celelalte “tricolore” joi, 12 iulie, la Sala Polivalentă din Craiova.

Vă amintim, alte două jucătoare de la UVT Agroland Timișoara sunt deja în cantonament cu naționala mare: Andreea Petra și Roxana Iancu.

#ForzaAgro #HaiRomania