UVT Agroland Timișoara și coordonatoarea Diana Balintoni se despart la finalul sezonului 2017-2018, în care Timișoara a impresionat în elita voleiului feminin românesc. Cele două părți au convenit de comun acord să nu prelungească înțelegerea care a expirat la 31 mai. Diana Balintoni a fost căpitanul formației noastre în ultimele două sezoane, în care am reușit să promovăm în prima ligă și să ne calificăm în Cupa Challenge, de pe poziția a cincea în Divizia A1.

Diana Balintoni a sosit la Timișoara în vara anului 2016 și a strâns 47 de prezențe în tricoul formației noastre, în Divizia A2 și Divizia A1. În cei doi ani în care Diana a fost căpitan, formația noastră a înregistrat 32 de victorii și 15 înfrângeri, în campionat și Cupa României.

În sezonul 2017-2018, Diana Balintoni a fost singura jucătoare de la “Agro” care a bifat prezența în cele 100 de seturi din cele 28 de partide în Divizia A1. Balintoni are un total de 108 seturi jucate în ultima stagiune, în campionat și Cupă.

Diana a avut cifre impresionante în ediția trecută. A reușit 95 de puncte în Divizia A1, dintre care 33 ași și 19 blocaje. În Cupa României, în cele trei meciuri disputate de formația noastră, Balintoni a reușit 5 puncte, dintre care 1 as și un blocaj.

Diana Balintoni

Cu Diana Balintoni în echipă, în ultimul sezon, formația noastră a reușit două performanțe notabile: calificarea în premieră într-o cupă europeană pentru voleiul timișorean (Cupa Challenge) și cea mai bună clasare pentru o nou-promovată în Divizia A1 (locul 5).

Au fost doi ani minunați din viața mea și din cariera mea. Pe lângă volei, la Timișoara m-am simțit ca acasă. Am avut tot ce ne-am dorit în jurul nostru, am legat o adevărată familie. Au fost doi ani de care îmi voi aminti cu mult drag de acum înainte. Plec fără niciun regret pe partea sportivă. Dacă am fi avut mai mult noroc, am fi reușit o clasare mai bună, dar important este că nu am avut ce să ne reproșăm ca echipă la final. Eu cred că ultimul sezon a fost plin de lucruri bune. – D. Balintoni

Diana Balintoni le promite tinerelor jucătoare de la Agroland că le va urmări în continuare și este convinsă că acestea vor reuși să se impună la nivelul primei ligi.

Cu siguranță am să le urmăresc în continuare. Pe lângă faptul că am fost colege, ele mi-au devenit prietene și le voi susține și de acum încolo. Le urez multă baftă și sunt sigură că peste ani voi auzi de jucătoare adevărate și de nivel înalt. Sunt niște fete deosebite, pe care mă bucur nespus că am ajuns să le cunosc. Sper să rămânem apropiate în continuare. – D. Balintoni

Conducerea clubului nostru îi mulțumește Dianei Balintoni pentru cele două sezoane petrecute la Timișoara și îi urează mult succes pe viitor.

#ForzaAgro