UVT Agroland Timișoara a suferit prima înfrângere în noua ediție de campionat. Vicecampioana Europei, Volei Alba Blaj, s-a impus în minimum de seturi, scor 3-0, în runda a doua a Diviziei A1 de volei feminin, însă Daniela Lupescu & Co. au avut o evoluție foarte bună în multe momente ale jocului. Echipa noastră a condus în fiecare set, dar diferența a fost făcută de modul în care cele două echipe au gestionat momentele de final.

UVT Agroland v. Volei Alba Blaj 0-3 (26-28, 20-25, 20-25)

Formația noastră a început excelent meciul de la sala UVT-Oituz. Daniela Lupescu & Co. s-au aflat mai mereu la conducere în primele două treimi, iar pe final au avut două mingi de set, după ce au reușit să anuleze una.

Fanii care au umplut până la refuz sala de pe strada Oituz au asistat la un meci bun și în următoarele două acte. În cea de-a doua parte, Agroland a avut un ecart maxim de patru puncte (14-10), dar nu a fost suficient pentru a egala la seturi.

În cel de-al treilea set, am avut aproape în permanență pe teren trei jucătoare sub 20 de ani. Ajutate de experiența celorlalte colege, Petruța Orlandea, Larisa Vasilică și Sorina Miclăuș au reușit să țină ritmul și să participe din plin la câteva faze aplaudate de public. Formația noastră a avut din nou patru puncte în față (11-7), dar vicecampioana a recuperat rapid și a reușit să închidă meciul în minimum de seturi.

Formula de start: Roxana Iancu – 8 puncte (2 blocaje), Barbora Kosekova – 1 as, 1 blocaj, Petruța Orlandea – 6 puncte (2 ași, 2 blocaje), Katarina Jovanovic – 10 puncte (3 ași, 3 blocaje), Maeva Orle – 6 puncte, Daniela Lupescu – 8 puncte (1 as) și Teodora Pusic – libero. Au mai intrat Larisa Vasilică – 3 puncte, Sorina Miclăuș – 2 puncte (1 blocaj) și Diana Cărbuneanu – 1 punct.