Jucătoarea legitimată la UVT Agroland Timișoara, Roxana Iancu, a fost convocată la naționala de senioare a României, pentru meciurile pe care reprezentativa țării noastre le va susține în preliminariile Campionatului European de volei feminin, la începutul anului 2019. Centrul formației noastre se va prezenta la lot după meciul cu CSU Belor Galați, din deplasare, programat sâmbătă, 15 decembrie.

După runda a 9-a a Diviziei A1 de volei feminin, ultima din acest an, Roxana Iancu se va prezenta la lotul național de senioare. Atacanta centrală a formației noastre a fost convocată la prima reprezentativă pentru meciurile cu Spania (5 ianuarie) și Bosnia & Herzegovina (9 ianuarie), din preliminariile Campionatului European din 2019. România mai are de disputat doar aceste două partide din actuala campanie de calificare la  turneul final al #EuroVolleyW.

La 5 ianuarie 2019, tricolorele se duelează cu Spania, în Sala Polivalentă din Alexandria. Patru zile mai târziu, reprezentativa țării noastre joacă în deplasare cu Bosnia & Herzegovina. După patru partide, România este pe primul loc în grupa E cu 10 puncte și este urmată în clasament de Spania (9 puncte), Bosnia & H. (5 puncte) și Letonia (0 puncte). Primele două clasate se califică la turneul final programat în perioada 23 august 2019 – 8 septembrie 2019.

Reunirea lotului în vederea pregătirii celor două partide menționate mai sus are la loc 16 decembrie, la Alexandria. Jucătoarea formației noastre, Roxana Iancu, se va prezenta la lot după meciul de la Galați, cu CSU Belor, programat sâmbătă, 15 decembrie, la ora 12.00.