Meciul din runda a doua a Diviziei A1, cu Volei Alba Blaj, a marcat debutul celei de-a cincea jucătoare din propria pepinieră în elita voleiului feminin românesc. Sorina Miclăuș a cucerit medaliile de aur și argint în Divizia Junioare, alături de UVT Agroland Timișoara, iar acest început de sezon i-a adus momentul mult așteptat. Sorina a reușit primele puncte în Divizia A1 și privește cu optimism spre meciul din runda a treia, cu CSM Târgoviște.

,,A fost un moment emoționant când am intrat pentru prima dată în A1, mai ales cu o echipă atât de puternică cum e Blajul. Trebuia să se întâmple la un moment dat și mă bucur că am avut șansa să intru în acest meci puternic. De aici se poate merge numai în sus. Am așteptat acest moment de anul trecut, de când știam că termin junioratul. Mi-am dorit foarte mult să ajung să joc și eu cu echipele mari, mai ales că eram printre puținele junioare care nu avuseseră debutul în A1.” – Sorina Miclăuș

În ciuda diferenței de nivel, tinerele noastre jucătoare au făcut trecerea la echipa mare destul de ușor. Încrederea și sfaturile transmise de voleibalistele cu experiență din lot au contat în dezvoltarea și integrarea rapidă.

„Este o echipă nouă, dar ne înțelegem foarte bine. Fetele mai mari au grijă de noi, cele mai mici, și trecerea nu a fost prea grea pentru că suntem sprijinite. Se simte totuși diferența de putere, de experiență, dar este normal.” – Sorina Miclăuș

PRIMA DEPLASARE DIN ACEST CAMPIONAT, LA TÂRGOVIȘTE

Cea mai frumoasă echipă a ajuns la Târgoviște, pentru partida din etapa a treia a campionatului. CSM și Agroland sunt despărțite în clasament de un punct și de un loc.

„Am avut o scurtă vizionare, le-am văzut puțin jucând. Au o echipă destul de omogenă, puternică și sigur o să fie un meci dificil. Sper să ne descurcăm cât mai bine și să obținem un rezultat foarte bun”, a conchis Sorina Miclăuș.

Partida CSM Târgoviște – UVT Agroland Timișoara începe sâmbătă, 10 noiembrie, la ora 19.00.