Agroland se întoarce cu trei puncte de la Târgoviște, de pe terenul echipei care a câștigat medaliile de bronz în sezonul trecut al Diviziei A1 de volei feminin. UVT Agroland Timișoara a avut o revenire superbă, după ce echipa gazdă și-a adjudecat primul set la 15. Diana Balintoni & Co. au reușit să le câștige pe următoarele trei și să obțină primul succes extern cu unul din granzii campionatului. Agro urcă pe poziția a patra în clasament, cu 32 de puncte, la egalitate cu Știința Bacău. Roxana Bacșiș – 23 puncte și Andrea Lakovic – 17 puncte au fost cele mai bune realizatoare pentru Agroland.

CSM TÂRGOVIȘTE – AGROLAND 1-3 (25-15, 28-30, 18-25, 21-25)

Meciul a început sub nota de dominare a formației CSM Târgoviște. Agroland a reușit să egaleze la 9, însă de acolo echilibrul primului set s-a rupt. CSM a făcut șase puncte la rând (15-9) și nu a mai putut fi ajunsă din urmă.

Actul secund a început asemător cu cel precedent. Formația de lângă Turnul Chindiei conducea cu 10-5, Agroland s-a apropiat la două puncte, 9-11, dar CSMT a și-a dublat rapid ecartul. După cel de-al doilea time-out tehnic, Târgoviște s-a distanțat din nou la cinci lungimi, 17-12. Acest set a avut însă un scenariu incredibil. Agroland a egalat la 19, apoi la 21, 22 și 23, și avea o primă minge de set (24-23). CSM a anulat șansa timișorencelor de a egala și a întors la 25-24. Agroland a răsturnat din nou, la 26-25, iar apoi gazdele au mers la 27-26 și 28-27. Milagros Collar a greșit serviciul, Diana Cărbuneanu și-a adus echipa în avantaj, iar căpitanul Diana Balintoni a închis setul cu un as, după 32 de minute de la startul acest părți.

UVT Agroland Timișoara

Setul al treilea nu a avut un final la fel de disputat precum cel de-al doilea, dar chiar și așa i-a ținut pe fani cu sufletul la gură. Agroland a pornit puternic și a făcut 6-0. După primul time-out tehnic (8-6), trupa de pe Bega s-a distanțat la 12-8, dar Tâgoviște a întors la 14-12. Echipa pregătită de Bogdan Paul a revenit rapid în avantaj, 16-15, iar de la acel scor formația dâmbovițeană a mai reușit doar trei puncte până la finalul actului.

Și setul al patrulea – ultimul al meciului – a aparținut voleibalistelor timișorene. Diferența a fost făcută după cel de-al doilea time-out tehnic. De la 18-18, Diana Balintoni & Co. s-au desprins la 23-18 și nu le-au mai lăsat pe adversare să revină.

Formula de start pentru care a optat în această seară Bogdan Paul: Diana Cărbuneau (5 puncte | 1 blocaj), Roxana Bacșiș (23 puncte | 1 as și 4 blocaje), Diana Balintoni (6 puncte | 2 ași și 1 blocaj), Andrea Lakovic (17 puncte | 1 as și un blocaj), Andreea Petra (11 puncte, | 1 as și 4 blocaje), Ariana Pîrv (2 puncte | 1 as) și Mihaela Ozun – libero. A mai intrat Daniela Lupescu (6 puncte).

După acest succes, cele două formații au făcut schimb de locuri în clasament. Agroland a urcat pe poziția a patra, cu 32 de puncte, și are o lungime avans față de CSM Târgoviște.

Formația timișoreană revine acasă în cursul zilei de mâine. Următorul meci este programat sâmbătă, 17 februarie, la ora 18.30, cu Medicina Târgu Mureș, la sala UVT de pe strada Oituz.