UVT Agroland Timișoara a stopat seria negativă de cinci înfrângeri în toate competițiile. Astăzi, formația noastră a câștigat categoric ultimul meci din 2018, pe terenul formației CSU Belor Galați, cu 3-0. Daniela Lupescu & Co. au controlat categoric partida, iar staff-ul tehnic a reușit să le dea șansa se evolueze, din nou, și jucătoarelor tinere. Cea mai bună realizatoare a partidei a fost Maeva Orle, cu 17 puncte.

Cu acest succes, Agroland acumulează 10 puncte în clasament și încheie turul sezonului regular din Divizia A1 de volei feminin pe poziția a cincea. 

CSU Belor Galați v. UVT Agroland Timișoara 0-3 (18-25, 15-25, 18-25)

Formația noastră a obținut o vitorie logică pe terenul ultimei clasate din Divizia A1. Recepția bună și eficiența la serviciu și atac au încliant balanța în favoarea fetelor noastre. Trebuie menționate câteva aspecte din statistica jocului.

  • Coordonatoarea Barbora Kosekova a totalizat 6 puncte, mai multe decât trei dintre trăgătoarele formației gălățene.
  • Extrema Sorina Miclăuș s-a remarcat pe finalul meciului, când a adus desprinderea decisivă pentru Agroland.

Daniela Lupescu & Co. și-au adjudecat primul act al meciului de la Galați fără mari probleme. CSU Belor a încercat să se agațe de fiecare minge, desprinderea fetelor noastre venind pe final de set. De la 17-16, Agroland a făcut 21-16 și a închis prima parte a jocului fără emoții.

În setul secund, formația noastră s-a desprins rapid la 10-1, după ce Andreea Petra a dat startul desprinderii cu doi ași. Maeva Orle & Co. au continuat să dicteze ritmul și au dus scorul pe seturi la 2-0. Pe final de act, au apărut în joc și tinerele Sorina Miclăuș, Larisa Vasilică și Marisa Radu. De altfel, punctul 25 a fost reușit de Marisa Radu, după un blocaj.

Setul al treilea a început precum cel precedent. Kosekova, Orle și Miclăuș au făcut rapid 3-0 pentru formația noastră, care s-a desprins apoi la 7-1.  Gazdele s-au apropiat la 5-7, dar  formația noastră a început să se distanțeze din nou, 10-5, după două acțiuni reușite de Maeva Orle și o eroare la serviciu a adversarelor. Aceeași Maeva, alături de Roxana Iancu și căpitanul Daniela Lupescu au mărit avantajul la 9 puncte pentru formația noastră, 15-6. CSU Galați a încercat să revină în joc și a redus ecartul la patru lungimi, 11-15, grație centrului Sydney Wilson. Gazdele s-au apropiat chiar la două puncte, 15-17. A fost momentul să se remarce Sorina Miclăuș, extrema care a punctat pentru desprinderea decisivă a formației noastre pe final de meci.

Formula de start a echipei noastre: Barbora Kosekova – 6 puncte (3 ași, 2 blocaje), Diana Cărbuneanu – 4 puncte, Andreea Petra – 11 puncte (2 ași, 3 blocaje), Maeva Orle – 17 puncte (4 ași, 3 blocaje), Daniela Lupescu – 9 puncte (1 blocaj), Roxana Iancu – 5 puncte (2 ași, 1 blocaj) și Teodora Pusic – libero. Au mai evoluat Sorina Miclăuș – 5 puncte, Larisa Vasilică – 1 punct și Marisa Radu – 1 blocaj.